Hajj

Hei!

Så siden jeg ikke har blogget på lenge, tenkte jeg å fortelle litt om hva som skjer i det siste. Broren min, søstra mi og jeg er alene hjemme for tiden på grunn av at foreldrene våre er bortreist. Foreldrene mine er på en pilgrimsreise til Mekka, kalt Hajj. Denne reisen er obligatorisk for alle muslimer, og jeg er så glad på deres vegne at de fikk muligheten til å reise. 

Det er jo best å dra i så ung alder som mulig for man trenger virkelig krefter til å utføre alle ritualene der. Nå er ikke jeg en så veldig god "Hajj" ekspert, så jeg kan ikke akkurat si hva man gjør der og hvorfor. Det jeg vet er at de første dagene drar man til en moske kalt Aisha, for å "love" eller lage en intensjon om å utføre den mindre pilgrimsreisen, Umrah. Umrah består av noe som kalles "Tawaf" som er runder rundt Kaaba (Allah's hus) og en annen ritual som jeg kommer tilbake til.

Tawaf handler om å ta 7 runder rundt Kaaba, i mens man leser på noe. Etter dette drar man inn i Moskeen igjen (Kaaba ligger midt i verdens største moske) og drar til "avdelingen" kalt Safa-Marwa. Her tar man 7 runder frem og tilbake mellom de to fjellene kalt, Safa og Marwa. Det er jo selvsagt bare noen deler av fjellet og ikke hele fjellet som står der. Begge ritualene har historiske grunner til å itføres, men de vet jeg ikke så mye om. Deretter er den lille pilgrimsreisen utført. Denne kan man utføre så mange ganger man vil under Hajj, men det er obligatorisk å gjøre det minst en gang. Dette skal man holde på med i 5 dager, med egne bønn og andre ritualer. 

Når den 6. dagen kommer skal alle pilgrimene til et sted utenfor Mekka, kalt Mina og overnatte der under den åpne himmel i 3 dager. Under disse dagene skal pilgrimene til et sted for å kaste steiner på en vegg. Etter å ha gjort dette 3 dager er Hajj fullført. Deretter drar pilgrimene tilbake til Mekka for å ta en siste Tawaf og neste dag drar de til Medina. Medina, der vår kjære profet er begravd, er den andre helligste byen i Islam. Her er det ikke mye som skal gjøres, bare å dra til moskeen der så ofte som mulig. Det var da Hajj. 

Det som er veldig skremmende er at det allerede har skjedd 3 ulykker der i denne Hajj-perioden, imens foreldrene mine har vært der nede. Den første ulykken var at en kran falt ned ved Moskeen i Mekka og drepte 107 mennesker og skadet enda fler. Den andre ulykken var et hotell i mekka som hadde tatt fyr. Den tredje og den største ulykken var i Mina, utenfor Mekka, der mange mange mennesker kolliderte med hverandre på grunn av å ha tatt feil vei. Der ble over 700 mennesker trampet ihjel og mange fler ble skadet. Disse ulykkene er ganske skremmende, og mange mennesker har dødd. Jeg håper at de menneskene som døde der kommer rett til paradis, og håper at det går bra med familiene deres har det bra. Jeg er utrolig glad for at det ikke har skjedd noe med foreldrene mine.

Jeg håper dere likte å høre litt om denne pilgrimsreisen! Slenger på noen bilder relatert til emnet.


Moskeen Haram, Den største moskeen i Hele verden.


Kaaba, Guds Hus. Det er her muslimer tar Tawaf, eller runder.


Safa Marwah, stedet man går frem og tilbake mellom fjellene.


Fjellet Safa.


Teltene i Mina, der de overnatter i 3 dager.


Steiningen av veggen foregår her. Når pilgrimene kaster steiner på denne veggen, forestiller de seg at de steiner Satan(Djevelen)


Moskeen Nabawi i Medina, der vår kjære profet hviler.


De tre ulykkene som har skjedd i år: Kollisjonen, Kranen som falt og brannen i hotellet.Har du hørt om Hajj før?

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

L0v3haddish

L0v3haddish

14, Oslo

Hei! Jeg heter Hadeeqa og er 14 år! På denne bloggen vil dere lese om hverdagen min og diverse..

Kategorier

Arkiv

hits