Snow, where are you?

Hei!

Nå kjenner jeg at det er nok. Ingen av oss fikk noe særlig julestemning på grunn av mangel på snø, og vi vil heller ikke få nyttårstemning. Jeg savner virkelig snø! Jeg er et skikkelig "Vinterbarn" som betyr at jeg elsker vinter og snø. Jeg tåler faktisk ikke for mye varme! Jeg hater å være på ett sted der det er mye varme. Derimot elsker jeg å være på kalde steder, og mest av alt, elsker jeg snøen. Snøen gjør at juletidene blir mye mer koseligere enn de er uten snø. Det har vi jo opplevd i år. I hvert fall der jeg bor, regna det hele julaften. Og da fikk jeg ikke julestemning i det hele tatt. I følge meg, gikk vi glipp av mye! Med snø synes lysene på trærne mye mer, og alt ser lysere ut. Jul uten snø, er ikke jul. Snøen er en stor del av jula. 

Så er jo spørsmålet: Hvorfor snør det ikke? Det mange forskere tror, er at det er på grunn av global oppvarming. Vi mennesker har brent ned trær, brent kull og drevet å forurenset så mye at idag har vi greid å varme opp jorda. Det er ikke noe godt tegn. Foran oss ligger en menneskeskapt varmeperiode. Den kan forårsake at isen smelter og da vil jo havet stige kjempemye. Havet vil trenge inn  i landet, og mange mennesker vil dø. Det vi egentlig har greid å gjøre, er at vi har fylt lufta med stoffer som Co2 som gjør at atmosfæren slipper inn solstråler, men den slipper ut veldig få, så jorda vår blir varmere. Dette kalles for drivhuseffekten. I et drivhus, er glassene laget sånn at de slipper inn solstråler, men slipper ikke ut like mange. Dermed blir drivhuset varmet opp. I denne sammenhengen er Jorda drivhuset og atmosfæren er glassene. 

Vi må hindre dette i å skje, for vi vil jo kanskje dø før det hele skjer, men de neste generasjonenes fremtid ligger i våre hender...

 

 

 

 

 

 

 

Dette er utsikten fra rommet mitt. Her ser dere forskjellen. Når det var snø, var alt hvitt. Og nå er alt kjedelig.

Er det snø hos deg? Eller lider du også med snømangel?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

L0v3haddish

L0v3haddish

14, Oslo

Hei! Jeg heter Hadeeqa og er 14 år! På denne bloggen vil dere lese om hverdagen min og diverse..

Kategorier

Arkiv

hits